Аваков вступився за Чорновол і «наїхав» на керівника ДБР

Аваков вступився за Чорновол і «наїхав» на керівника ДБР
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порадив Бабікову прийти й до нього, бо в лютому 2014 року він теж був на Майдані
Фото: Кабмін

Аваков назвав підозру Чорновіл «жагою помсти»

Очільник МВС України Арсен Аваков відреагував на обшуки у Тетяни Чорновіл та вручення їй підозри у вбивстві, назвавши дії Держбюро розслідувань «жагою помсти». Про це він повідомив у своєму Facebook.

Зокрема, Аваков звернувся до першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова.

«Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР і інспірували справу проти Тетяни Чорновіл - особистого ворога Януковича. Немає справи, є тільки ваша жага помсти. Це неприпустимо», - заявив Аваков.

Він також нагадав, що Чорновіл брала участь в цивільних протестах на Майдані і є «талановитий журналістом і емоційним політиком».

«Непідсудних в країні немає - і бути не має. Усі і герої, і прокурори повинні відповідати на пред'явлені звинувачення. Але те, що відбувається в відношенні Тані - неадекватно і ганебно», - зазначив Аваков.

Він додав, що Чорновіл була на передовій на Донбасі і втратила на війні чоловіка.

«Мені соромно, що всі ми допустили таку дію проти Чорновіл як сьогодні ... Так, Таня така - вона лазить через паркани і говорить те, що думає - не добираючи слів ... і за це, як доросла людина відповідає. І нормально - але карати Таню підлістю не можна», - сказав міністр.

Аваков додав, що Бабіков може прийти і до нього, так як в лютому 2014 року теж був на Майдані. Крім того, він запропонував першому заступнику директора ДБР піти з державної служби.

Сьогодні, 10 квітня після обшуків у Тетяни Чорновол їй оголосили підозру у навмисному вбивстві. Також вона розповіла, що в неї при обшуку вилучили зброю.

Нагадаємо, сьогодні вранці Держбюро розслідувань проводило обшуки в будинку Чорновол. Обшуки проходили під Києвом у селі Гора Бориспільського району у справах Майдану. Підставою для обшуку стали події лютого 2014 року, коли був захоплений офіс Партії регіонів.

Зазначимо, йдеться про смерть учасника списку героїв Небесної сотні Володимира Захарова, який загинув 18 лютого 2014 року при пожежі в київському офісі Партії регіонів. Імовірно, співробітник офісу задихнувся під час пожежі.

Як повідомлялось, раніше Чорновол неодноразово штурмувала офіс ДБР і вимагала відставки його тодішнього очільника Романа Труби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: