Кіпр ускладнив вʼїзд для громадян України

Кіпр ускладнив вʼїзд для громадян України

Уряд Кіпру відніс Україну до «сірої» зони

Фото: evropakipr.com

Кордони острова відкриються у березні, але не для всіх

Готуючись до відкриття кордонів, запланованого на 1 березня, уряд Кіпру переглянув епідемічну ситуацію в ряді країн. Україна опинилася в сірій зоні.

МОЗ країни склав кольорову класифікацію країн. Найменша кількість держав потрапила в зелену групу (Австралія, Ісландія, Нова Зеландія, Саудівська Аравія, Сингапур). Всім тим, хто в'їжджає з цих країн, потрібно буде пройти тест після прильоту на Кіпр. Тести для них будуть безкоштовними, а з 1 квітня обмежень не буде зовсім.

Далі йде помаранчева група – ті, хто в'їжджає з цих країн, пред'являють негативний результат тесту, якому не більше 72 годин (у цю групу увійшли Данія, Китай, Таїланд, Фінляндія, Південна Корея, Норвегія).

Червона група – туристи, які в'їжджають з цих країн, пред'являють негативний результат тесту, якому не більше 72 годин, проходять повторний тест за свій рахунок після прильоту на Кіпр і залишаються на самоізоляції до отримання результату (Австрія, Бельгія, Іспанія, Італія, Польща та інші країни).

Класифікація відрізняється від первинних припущень, і так як вона надзвичайно динамічна, то може змінюватися в будь-який час.

Сіра група - в'їзд тільки по спецдозволу (Україна, Білорусь, Велика Британія, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Об'єднані Арабські Емірати, Росія, Руанда). Крім того, навіть ті, хто зможе в'їхати на острів з країн сірої зони повинен пройти тривалу самоізоляцію і двічі здати тест.

Раніше повідомлялося про те, що уряд Кіпру ухвалив рішення дозволити туристам, які вакцинувалися від коронавірусу, в'їжджати на територію країни без негативного ПЛР-тесту. Однак у лютому ці правила було переглянуто.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: