Китай закликав ООН до діалогу з Північною Кореєю

Китай закликав ООН до діалогу з Північною Кореєю
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї

ООН повинна активізувати діалог, щоб допомогти вирішити протистояння, вважає міністр закордонних справ Китаю

Китайська народна республіка (КНР) закликала ООН до діалогу з Північною Кореєю.

Про це повідомляє Reuters.

«КНР підтвердила у четвер, що ООН повинна зробити більше проти КНДР після її останніх ядерних випробувань, а також активізувати діалог, щоб допомогти вирішити протистояння», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, КНДР всупереч міжнародному засудженню, заявила раніше, що відповість на будь-які нові санкції ООН і тиск Сполучених Штатів «потужними контрзаходами», звинувативши США в прагненні до війни.

«Враховуючи нові події на Корейському півострові, Китай згоден з тим, що Рада Безпеки ООН має вжити необхідних заходів», - заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

За його словами, будь-які нові дії міжнародного співтовариства проти КНДР повинні «служити справі стримування ядерних і ракетних програм КНДР і в той же час сприяти відновленню діалогу та консультацій».

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія дипломатичними каналами направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним в неділю новим ядерним випробуванням

Його було здійснено після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яку може бути використано як боєголовку для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Читайте також статтю «Главкома»: Тест на бомбу. Чим можуть закінчитися ядерні випробування Пхеньяна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: