Клімкін закликав G20 натиснути на Росію для звільнення українських моряків

Клімкін закликав G20 натиснути на Росію для звільнення українських моряків
Міністр закордонних справ Павло Клімкін 

Сьогодні спливає термін, відведений Росії Міжнародним трибуналом ООН з морського права для реагування на його рішення і звільнення українських моряків

Міністр закордонних справ Павло Клімкін звернувся до міністрів закордонних справ країн Великої двадцятки та Євросоюзу з проханням тиснути на РФ під час саміту в Осаці для звільнення українських моряків.

«Підписав листи до міністрів закордонних справ країн G20 та ЄС. Закликаю під час наступної зустрічі «двадцятки» в Осаці застосувати всі можливі важелі з метою впливу на РФ для звільнення українських моряків», - написав Клімкін на своїй сторінці у Facebook.

Клімкін нагадав, що сьогодні  спливає термін, відведений Росії Міжнародним трибуналом ООН з морського права для реагування на його рішення і звільнення українських моряків.

За його словами, після завершення терміну Україна має не лише моральне, але й юридичне право виносити питання полонених моряків на розгляд ООН та інших міжнародних організацій.

«І головне: Росія або виконує рішення міжнародного арбітражу, або доводить, що не виконує так звану конституцію міжнародного простору – Конвенцію з морського права. А також не поважає імунітетів, які є основою поняття суверенітету», - додав міністр.

За його словами, Україна буде обговорювати з друзями та партнерами необхідність обмеження військової співпраці з РФ та відсутність будь-яких причин, щоб поважати її імунітети.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін братиме участь у саміті G20, запланованого на 28-29 червня в японському місті Осака. На зустрічі президентів США та РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна буде підняте питання звільнення українських полонених моряків. 

До слова, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що у графіку президента Росії Володимира Путіна немає зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на саміті «Групи 20» (G20) в Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: