Климпуш-Цинцадзе обговорила із заступником генсека НАТО співпрацю з протидії кіберагрозам

Климпуш-Цинцадзе обговорила із заступником генсека НАТО співпрацю з протидії кіберагрозам
Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з Антоніо Міссіролі

Климпуш-Цинцадзе запевняє, що МЗС України «знаходиться на передовій кібератак»

Запуск ситуаційних центрів реагування на комп'ютерні інциденти в державній інформаційній інфраструктурі перебуває на завершальному етапі.

Про це заявила віце-прем’єр з питань євро- та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з заступником генсека НАТО з нових викликів безпеці Антоніо Міссіролі у п'ятницю в Брюсселі, повідомляє прес-служба уряду.

Міссіролі поцікавився, як Україна наразі опікується кібербезпековими питаннями. Климпуш-Цинцадзе поінформувала про досягнення в реалізації першого етапу Трастового фонду з кібербезпеки.

«Зокрема, вона підкреслила, що запуск ситуаційних центрів реагування на комп'ютерні інциденти в державній інформаційній інфраструктурі знаходиться вже на завершальному етапі. Один із таких центрів уже працює у Службі безпеки України», - йдеться в повідомленні.

«МЗС України знаходиться на передовій кібератак. Сподіваюся, найближчим часом буде представлений спільний підхід до вирішення проблематики цієї сфери. Враховуючи необхідність протистояти російській агресії на Сході України, можна сказати, що ми цей марафон біжимо зі спринтерською швидкістю», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Раніше повідомлялося, що заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер у п’ятницю, 9 березня, у штаб квартирі НАТО в Брюсселі зустрінеться з Климпуш-Цинцадзе. Зустріч мала відбуватися без присутності ЗМІ.

До слова, Климпуш-Цинцадзе запевняла, що річна національна програма співробітництва Україна-НАТО протягом минулого року виконана на 82%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: