Колишній глава Центру оцінювання якості освіти Лікарчук: У справи проти мене є замовники, і їхня мета – мене посадити

Колишній глава Центру оцінювання якості освіти Лікарчук: У справи проти мене є замовники, і їхня мета – мене посадити

Лікарчук зазначив, що деталі справи озвучити не може, адже дав підписку про нерозголошення матеріалів слідства

Колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук в інтерв’ю «Главкому» розповів про справу, яку ГПУ відкрила проти нього ще торік. 

«Жодного доказу, що ці злочини скоєні мною, нам не надали. Чому ця брехня з’явилася останніми днями, як «Пилип із конопель»? Та тому, що рік триває слідство в справі ЗНО! Його вже потрібно завершувати, строки вийшли. Але не виходить якоїсь гучної справи. Ну не можна ж всерйоз сприймати збитки, що було завдано зміненням результатів, які ще не доведені в суді, що там хтось отримав чи не отримав золоті або срібні медалі постфактум, або не став студентом. І от, очевидно, у деяких конкретних людей виникла думка: «А що це вже рік без діла сидить Лікарчук? Давайте кинемо його до в’язниці. От його приберуть до рук, він розколеться, скаже нам все, що знає», - додав він.

Як відомо, ще в липні минулого року тодішній Генпрокурор Віктор Шокін заявляв, що Лікарчук підозрюється у зловживанні службовим становищем та фальсифікуванні результатів тестування. Днями син Лікарчука Костянтин повідомив, що «основна» підозра –  створення 2007-го року «злочинного угруповання»  та підписання в жовтні того ж року наказу про розподіл обов’язків між своїми заступниками, що слідство вважає розподілом обов’язків між членами злочинного угруповання.  Сам Лікарчук на своїй сторінці у Facebook написав, що йому інкримінують незахищеність результатів ЗНО та причетність до розкрадання бюджетних коштів й коштів Американських рад з міжнародної освіти.

«Є замовники, у мене немає жодного сумніву.  30 червня на суді оця ідея, що Лікарчука потрібно саме посадити, звучала дуже відверто. І справа навіть не в неймовірній сумі застави (як повідомляв Костянтин Лікарчук, прокуратура пропонувала призначити Ігорю Лікарчуку заставу в сумі 4 мільйони 137 тисяч гривень як альтернативу утримання за ґратами, - «Главком»). Ішлося про одне: про те, що мене треба посадити. І коли суддя запитала прокурора: «Чи є у вас факти, що Лікарчук протягом цього року заважав слідству, тиснув на свідків, знищував документи, намагався втекти за кордон?», пані прокурорша, опустивши очі, тихенько, як першокласниця, сказала: «У нас таких фактів немає». А далі прокурор почала озвучувати ідею: ви ж розумієте, Лікарчук може зараз гайнути по всій Україні, по всіх регіональних центрах задля знищення бланків відповідей за 2008-2012 роки. Та їх і так уже знищено. За чинними нормативними документами, вони мають зберігатися лише один рік», - пояснив екс-керівник Українського центру оцінювання якості освіти.

Він заявив, що з усієї історії зробив для себе головний висновок: «Мета була одна – посадити мене. Думаю, для того, щоб показати, що хоч щось та й було зроблено у цій справі. Бо те, що мені інкримінують, - це нісенітниця».

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: