Колишній консультант Тимошенко: не може проєвропейський політик виступати проти вимог МВФ

Колишній консультант Тимошенко: не може проєвропейський політик виступати проти вимог МВФ
Юлія Тимошенко

Популістська риторика Тимошенко йде всупереч із голосуваннями очолюваної нею парламентської партії

Українські виборці вже давно зрозуміли, що заради здобуття влади лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко зробить і скаже усе що завгодно. Це характерно для популістів, які дають обіцянки, яких неможливо виконати. Таку думку у своїй статті для видання Atlantic Council висловив колишній консультант Юлії Тимошенко, політолог Тарас Кузьо. 

«Тимошенко, яка оголосила, що балотуватиметься у президенти, позиціює себе як прихильника членства в НАТО та Європейському союзі. Однак її популістська риторика йде всупереч із голосуваннями очолюваної нею парламентської партії «Батьківщина». Фактично, Тимошенко виступає проти реформ, яких вимагає МВФ, а отже, є мало шансів, що вона розпочне їх, якщо очолить країну. Така позиція зашкодить європейським устремлінням України», - зауважив Кузьо.

За словами політолога, протокол голосувань «Батьківщини» починаючи з 2014 року у парламенті засвідчує протидію Тимошенко реформам, підтриманих МВФ. За даними Vox Ukraine, йдеться у публікації, Тимошенко займає 330-е місце із 423-ти у рейтингу українських парламентарів за голосування на користь реформ. «Тимошенко та «Батьківщина» протидіють реформам у багатьох галузях, серед яких - пенсії, охорона здоров'я, приватизація землі та комунальні тарифи», - підкреслив Кузьо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: