Компанія чипсів Pringles готує паперову упаковку для легшої переробки

Компанія чипсів Pringles готує паперову упаковку для легшої переробки
Приблизно 90% нової банки – це папір і 10% – пластикова кришечка, що має захистити продукт від пошкоджень киснем та вологою

З 9 вересня компанія продаватиме чипси у новій упаковці упродовж шести місяців і трьох магазинах Великої Британії

У Великій Британії пакування чипсів Pringles називають «нічним жахіттям для переробки», бо воно складається з різних матеріалів, які складно відділити. Тому компанія вирішила перейти на переробні упаковки з паперу. Про це повідомляє пресслужба Pringles та BBC.

Зараз упаковка складається з металевої основи, пластикової кришки, металевої відривної кришки та картонної трубки з фольгою. Британська Асоціація з переробки назвала таке пакування «нікчемним».  

Зараз виробник чипсів Kellogg випробовує простіше пакування. Приблизно 90% нової банки – це папір і 10% – пластикова кришечка, що має захистити продукт від пошкоджень киснем та вологою.

З 9 вересня компанія продаватиме чипси у новій упаковці упродовж шести місяців і трьох магазинах Великої Британії. Потім виробник проаналізує реакцію покупців та вирішить, як баночку можна вдосконалити. До 2025 року компанія має запустити упаковку, яка буде повністю перероблятися.

Член Асоціації з переробки Саймон Еллін розповів журналістам, що дуже радий змінам у Pringles, але їм ще є над чим працювати у новому дизайні.

«Якщо вони залишать пластикову кришечку, це збільшить забруднення. Наприклад, люди на пікніках просто залишатимуть їх на природі, а потім кришки потраплятимуть у водойми. Від пластикової кришки треба відмовитися», – розповів Еллін.

Kellog працює над новою упаковкою вже 12 місяців, щодня в Європі виготовляють приблизно три мільйони цих чипсів. Виробник каже, що баночка має бути герметичною, інакше – продукт даремно виготовили. Тож поки пластикова кришечка залишається, але її здатність до переробки мають протестувати на спеціальних заводах.

Нагадаємо, що Україна відправила перші 20 тонн батарейок на переробку до Румунії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: