Конституційний суд закрив справу щодо депутатської недоторканності

Конституційний суд закрив справу щодо депутатської недоторканності

Справу закрили 9 квітня

Конституційний суд України закрив справу щодо депутатської недоторканності, яка була відкрита за поданням 59 народних депутатів.

Про це повідомляє пресслужба КСУ.

Згідно з повідомленням, на засіданні 9 квітня Велика палата Конституційного суду ухвалила рішення про закриття провадження щодо офіційного тлумачення окремих норм Конституції відносно депутатської недоторканності.

«Велика палата на закритій частині пленарного засідання продовжила розгляд справи за конституційним поданням 59 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень частини третьої статті 62, частин першої, третьої статті 80 Конституції України. За наслідками її розгляду постановлено ухвалу про закриття конституційного провадження у вказаній справі», - повідомили в КСУ.

Як повідомлялось, на засіданні Верховної Ради 18 грудня 2019 депутати проголосували за скасування недоторканності народних депутатів. За законопроєкт проголосував 291 депутат.

Натомість НАБУ і САП просили Зеленського ветувати закон щодо нібито зняття депутатської недоторканості.

29 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо недоторканності народних депутатів. Документ спрямований на гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами.

З 1 січня 2020 року в Україні набув чинності закон про скасування депутатської недоторканності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: