Коронавірус: на Дніпропетровщині оголосили режим надзвичайної ситуації

Коронавірус: на Дніпропетровщині оголосили режим надзвичайної ситуації
Дніпропетровщина запровадила надзвичайну ситуацію, аби максимально убезпечити людей від коронавірусної інфекції

Комендантську годину впроваджувати наразі не планують

На Дніпропетровщині запровадили режим надзвичайної ситуації.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомили у пресслужбі Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровщина запровадила надзвичайну ситуацію, аби максимально убезпечити людей від коронавірусної інфекції. Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

У Дніпропетровській ОДА наголосили, що наразі запровадження комендантської години не передбачається.Водночас Бондаренко підкреслив, що режим НС запроваджено для того, аби оперативно реагувати на виклики в умовах всесвітньої пандемії, не допустити подальшого поширення інфекції та мінімізувати її негативні наслідки.

Також комісія визначила епідемічну ситуацію на території Дніпропетровської області, спричинену коронавірусом, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру.

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створили штаб. Туди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортних та інших служб. Зазначено, що найперше завдання штабу – моніторинг епідситуації у регіоні, прогнозування зони можливого поширення загрози та організація запобіжних заходів. А також забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, в Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. У рамках заходів, зокрема, закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Станом на 20 березня у світі зареєстровано 245 829 випадків зараження коронавірусом, із них 88 441 особа одужали.

В Україні лабораторно підтвердили 26 випадків коронавірусу, три з них – летальні.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: