«Кухар Путіна» не обслуговував новорічний прийом у Кремлі

«Кухар Путіна» не обслуговував новорічний прийом у Кремлі
Євген Пригожин відомий як власник «фабрики тролів»

Пригожин останнім часом впадає у немилість

Компанія соратника Путіна Євгена Пригожина «Конкорд М», яка протягом останніх чотирьох років виступала як головний підрядник в організації новорічних прийомів Кремлі, цього року поступилася маловідомій компанії ООО «МСК». Про це пише видання РБК.

Саме ця компанія виграла тендер на проведення урочистостей в Кремлі 27 грудня 2018 року. Вартість контракту складала 13,1 млн рублів. Сама компанія ООО «МСК» була зареєстрована лише в травні 2018 року. За час свого існування дане утворення, яке навіть не має свого сайту, отримало 3 контракти від російського уряду на 35,68 млн рублів. Два інших контракти стосувалися прийому на честь Дня героїв вітчизни та обслуговування прийомів в Кремлі протягом року. Всі три контракти були підписані без жодного конкурсу. 

«Конкорд М» при цьому втрачає позиції у питанні надання послуг адміністрації президента РФ у організації і проведенні прийомів. Так Управління справами президента РФ в 2014 році вибирало компанію Пригожина єдиним постачальником 34 рази, в 2015 році – 43 рази, в 2016 році – 23 рази, в 2017 році – 5 разів. Комбінат харчування «Кремлівський» підписував подібні контракти із «Конкорд М» в 2016 році — 19 разів, в 2017 році – 39 разів.

В 2018 році контрактів із фірмою Євгена Пригожина вже не було. Статки самого Пригожина в цьому році за оцінками видання «Діловий Петербург» складали 13,8 млрд рублів.

Напередодні повідомлялося, що «кухар» Путіна заробить на створенні резиденції Верховного суду РФ.

Євген Пригожин із 2014 року перебуває під санкціями США через свою близькість до Володимира Путіна. Всьому світу він відомий як власник «фабрики тролів», які втручалися в вибори в США в 2016 році.
Також його називають «кухарем Путіна» та пов'язують його ім'я навіть із замовними вбивствами в РФ, залякуванням опозиціонерів та ЗМІ,
Окрім того Євген Пригожин має зв'язки із приватною військовою компанією «Вагнер». На сьогодні «Конкорд Менеджмент і Консалтинг» шукає собі підрядників в рамках виконання окремих елементів робіт по судовому кварталу в Санкт-Петербурзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: