Лавров назвав істерією звинувачення Британії в отруєнні екс-шпигуна

Лавров назвав істерією звинувачення Британії в отруєнні екс-шпигуна
Сергій Лавров

Він зазначив, що Росія готова допомагати владі Великобританії в розслідуванні «при зверненні за професійними, а не пропагандистськими каналами».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав пропагандою і істерією заяви про причетність Москви до замаху на вбивство колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочка, передає «Комерсант».

«Ми не чули жодного конкретного факту. Ми тільки дивимося репортажі по телебаченню, де з такими серйозними обличчями ваші колеги з пафосом говорять, що якщо це Росія, то буде така відповідь, який Росія запам'ятає назавжди», - сказала Лавров.

Він також зазначив, що Росія готова допомагати владі Великобританії в розслідуванні «при зверненні за професійними, а не пропагандистськими каналами».

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері. Його і дружину 33 років доставили в лікарню з ознаками отруєння невідомою речовиною.

Сергій Скрипаль - в минулому офіцер ГРУ, був заарештований ФСБ в 2004 році за підозрою в співробітництві з британською розвідкою. Слідство встановило, що вербування Скрипаля сталася ще в 1995 році. Він повністю визнав свою провину і в 2006 році був засуджений на 13 років ув'язнення за державну зраду, проте в 2010 році був помилуваний і разом з Ігорем Сутягіним, Олександром Запорізьким і Геннадієм Василенко був обмінений на групу російських розвідників, яких викрили в США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей провела засідання Ради безпеки Британії у зв'язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: