Лавров висловився щодо ідеї обміну Вишинського

Лавров висловився щодо ідеї обміну Вишинського

Вишинському було оголошено підозру у державній зраді

За словами Лаврова, Росія робить зусилля для звільнення Вишинського по лінії міжнародних організацій і по каналах спілок журналістів

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що обмін керівника РІА «Новости Україна» Кирила Вишинського «не сприятиме» поверненню України «до суворого дотримання зобов'язань щодо діяльності журналістів».

Про це Лавров сказав на прес-конференції 16 січня в Москві за підсумками російської зовнішньої політики в 2018 році.

«Я не думаю, що ідея обміну, яку, можливо, хтось сприймає як цікаву, я не думаю, що вона сприятиме тому, щоб українська влада повернулася до суворого дотримання своїх зобов'язань стосовно діяльності журналістів. Такі ідеї можуть лише підігрівати бажання тих, хто готовий використовувати журналістів як розмінну монету у своїх сумнівних цілях», - зазначив Лавров.

За його словами, Росія робить зусилля для звільнення Вишинського по лінії міжнародних організацій і по каналах спілок журналістів, а також в двосторонніх контактах з іншими країнами з метою «впливу на Київ». Він назвав звинувачення Вишинського «абсурдним».

«Запевняю вас, що ми будемо робити все, щоб перемогло право, і щоб журналіст був звільнений і повернувся до своїх професійних обов'язків», - сказав глава МЗС РФ.

Як відомо, 15 травня 2018 року Вишинському було оголошено підозру у державній зраді, його затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

В СБУ заявили, що під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили в банківській скриньці Вишинського договір з російським пропагандистським ЗМІ, понад 200 тисяч доларів та предмет, ззовні схожий на пістолет «Браунінг 1906».

Служба безпеки України викликала на допит 47 осіб у справі про державну зраду Вишинського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: