Лікування Сovid-19 на Черкащині «розсекретили». Чиновники зустрілись з чоловіком, який шукав правди у соцмережах

Лікування Сovid-19 на Черкащині «розсекретили». Чиновники зустрілись з чоловіком, який шукав правди у соцмережах

Юнак розповів про те, як у Руській Поляні захворіли на коронавірус його батьки і які це мало наслідки

Чиновники Черкаської обласної держадміністрації провели зустріч з сином хворого на коронавірус селянина з Руської Поляни, адже хлопець у соціальних мережах поскаржився, що рідні чоловіка не можуть добитися у медиків інформації про лікування пацієнта.

Про цю історію також написав «Главком» і вона викликала неабиякий резонанс. Як пише видання «Прочерк», сьогодні після брифінгу в Черкаській ОДА Максим зустрівся з обласними чиновниками та мав з ними розмову. Як розповів журналістам сам Максим, частину зауважень держслужбовці прийняли, частину ні.

«Навіть ті зауваження, що вони прийняли, вже добре, - вважає Максим. - Має можливість людина отримати інформацію про свого рідного, має розуміти до кого звернутися. Можливо, біля лікарні зроблять інформаційний стенд тощо. По-друге, вони сказали, що перевірять, чому до моїх батьків не приїхали і не взяли тести на дому. Чому зразу швидкою в лікарню? Ми навіть з чиновниками подзвонили на гарячу лінію, а там кажуть звертатися до домашнього лікаря. А домашній лікар дзвонить на швидку і немає бригади, що перевіряють коронавірус на дому, якось так…. Це чиновники обіцяли перевірити. Окремо обіцяли перевірити, чому моїх батьків протестували, а тих, хто з ними контактував – ні. Говорили і по коштах, не прийняли вони претензію, що в батька взяли спершу кошти за ліки. Також кажуть, не може бути такого, щоб мало не тиждень до батька не приходили лікарі… Та мені важливо, щоб були зміни хоча б трішки – поступово – і щоб таки пацієнти могли отримувати якісну послугу».
Під час брифінгу чиновникі також розкрили інформацію щодо лікування пацієнта.

«30 числа пацієнт поступив з підозрою на корона вірусну інфекцію, були відразу зроблені всі забори і 1 числа було підтверджено. Проте лікування почалося вже з першого дня. Лікування відбуваються за державні кошти і кошти обласного бюджету. Відбувається безкоштовне лікування пацієнтів з корона вірусною інфекцію. Скаржник казав, що спершу давали аскорбінову кислоту, потім вона скінчилася, але вона є в наявності. Щодо антибіотиків, то пацієнти ними забезпечені, – сказала начальник управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова.

«Щодо інформації, що до пацієнта не підходили лікарі. Бригада лікарів змінюється що чотири години, що чотири години до пацієнта приходить новий лікар. Не можуть лікарі, знаючи, що там важкі пацієнти, не заходити і не оглядати пацієнта», - додала вона.

«Навіть в такому обмеженому режимі нам вдалося зібрати інформацію. По противірусним препаратам, то насправді проти корона вірусу препаратів не існує, лікують супутні захворювання. Але, як писав скаржник, що, мовляв, брали кошти на препарати, то це не так. Найбільше мене непокоїло в інформації від аноніма, фактично, але ми з ним сьогодні зустрічаємося… Тож найбільше непокоїло, що до його батька ніхто не підходив, але до нього щодня підходять і завідувач відділення, і лікарі… – сказав заступник голови ОДА Юрій Лесюк. – Зараз також Україною поширюється акція «Підтримай лікаря». Лікарі лікують пацієнтів з особливо важким захворюванням. Водночас в цій ситуації буде проведене об’єктивне розслідування.

В обласній лікарні журналістам також роз’яснили ситуацію по пацієнтах, хворих на коронавірус, наголосивши, що всім надається допомога, згідно протоколів, а багато зауважень доводиться списувати просто на емоції.

Нагадаємо, син хворого на коронавірус жителя Черкащини під ніком Gremlin Mak попросив допомоги, звернувшись у соцмережах. Він написав, що після госпіталізації до Черкаської обласної лікарні 69-річного чоловіка, рідні не можуть з’ясувати у медиків, як його лікують. «Таке враження, що він «потрапив у підвал КДБ», - заявив хлопець. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: