Олександрівська лікарня почала використовувати спеціальну барокамеру для лікування хворих на Covid-19 (фото)

Олександрівська лікарня почала використовувати спеціальну барокамеру для лікування хворих на Covid-19 (фото)
Барокамера гіпербаричної оксигенації в Олександрівській клінічній лікарні Києва
Фото: Людмила Антоненко, Facebook

Столична лікарня перейняла досвід Китаю і США в лікуванні хворих на коронавірус

Олександрівська клінічна лікарня Києва почала використовувати методику лікування хворих на Covid-19, яку застосовували китайські та американські лікарі. Про це повідомила головний лікар медичного закладу Людмила Антоненко на своїй сторінці у Facebook.

«Китайські лікарі першими почали використовувати метод гіпербаричної оксигенації - барокамеру при гострому респіраторному дистрес-синдромі (ГРДС) - тобто, запальному ураженні легень, з інфільтрацією та зниженням вмісту кисню в крові. Саме це і є класичною клінічною картиною хворого з Covid-19 при тяжкому перебігу хвороби», - зазначила вона.

Головлікар Олександрівської лікарні розповіла, що доведено, що при коронавірусній пневмонії виникає тяжка гіпоксемія - парціальний тиск кисню в артеріальній крові (РаО2) становить менше 60 мм рт. ст., сатурація нижче 90%.

«Китай та США почали практикувати використання барокамери для пацієнтів з Covid-19. У відкритому доступі є наукові статті про їх успішний досвід. Критерієм успішності є стабілізація стану хворого та не доведення до апарату штучної вентиляції легень, і тим паче ЕКМО. В ОКЛ м. Києва є барокамера гіпербаричної оксигенації, і ми дуже довго зважували всі «за» і «проти», вивчали наукові роботи іноземних лікарів. І сьогодні (5 травня. – Ред.) почали застосовувати таку методику», - повідомила Антоненко.

Як повідомлялося, станом на ранок 6 травня, у Києві підтверджено 1651 випадок Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 68 осіб. Зокрема, 17 випадків захворювання виявлено у Києво-Печерській лаврі.

Наразі у лікарнях Києва від коронавірусу лікуються 205 людей, 35 із них - у важкому стані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: