Ліквідація ДАБІ: уряд звільнив очільника архітектурно-будівельної інспекції

Ліквідація ДАБІ: уряд звільнив очільника архітектурно-будівельної інспекції
Юрій Васильченко працював на посаді трохи менше двох місяців

Наступним розпорядженням уряду Васильченка призначили на посаду в.о. голови новоствореної Державної інспекції містобудування

Кабінет міністрів України звільнив Юрія Васильченка з посади голови Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) та призначив в новостворену Держінспекцію містобудування на посаду в. о. керівника.

Про це повідомляється в розпорядженні, що з'явилось на Урядовому порталі.

Документ (розпорядження №482-р) було підписано 29 квітня 2020 року.

«Звільнити Васильченко Юрія Миколайовича з посади голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України у зв'язку з переходом на іншу роботу», - йдеться в розпорядженні.

Наступним розпорядженням уряду - 483-р - Васильченка призначили на посаду в.о. голови новоствореної Державної інспекції містобудування, яка залишила функцію нагляду і контролю в будівництві. 

Нагадаємо, 13 березня Денис Шмигаль заявив про ліквідацію ДАБІ та створення на її базі трьох держорганів на зміну: Державної сервісної служби містобудування, що виконуватиме реєстраційні функції в галузі будівництва; Державного агентства техрегулювання, та Держінспекції.

Також перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов запевнив в інтерв’ю «Главкому», що реформа Державної будівельно-архітектурної інспекції не зупинилася. Трофімов розповів, що питання ДАБІ обговорювалося нинішнім керівництвом держави з усіх боків, і з’явилася пропозиція: ліквідувати цей орган та створити замість нього зарегульовану структуру з ліцензованими спеціалістами.

На початку квітня у ЗМІ написали, що очільник Мінрегіону Чернишов зупинив реформу ДАБІ.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: