Кабмін проголосував за ліквідацію Держархбудінспекції

Кабмін проголосував за ліквідацію Держархбудінспекції

За ліквідацію ДАБІ проголосували на виїзному засіданні Кабміну

Кабінет міністрів проголосував за ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. Про це йшлося під час виїзного засідання уряду, у якому бере участь президент Володимир Зеленський.

«Ми ліквідуємо Держархбудінспекцію», - оголосив прем'єр - міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр поінформував, що замість ДАБі буде створено три нових структури.

«В Україні будуть створені Державна сервісна служба з містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції у будівництві, Державне агентство з техрегулювання, яке займатиметься оновленням державних будівельних норм та запровадженням параметричної системи у будівельній галузі, а також Державна інспекція з містобудування, яка виконуватиме функції нагляду та контролю в будівельній галузі», - уточнив Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що Державна інспекція з містобудування та Державне агентство з техрегулювання будуть створені відповідно у червні та вересні цього року.

Нагадаємо, питання ліквідації ДАБІ містилося в порядку денному виїзного засідання. За словами Шмигаля, уряд працює над ліквідацією найбільш корупційних органів. Він додав, що є ще ряд органів, які є корупційними та підлягають або ліквідації, або реформуванню.

screenshot_2_20

Нагадаємо, новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль ще до призначення головою уряду анонсував свою першу масштабну реформу, що стосувалася Державної архітектуро-будівельної інспекції (ДАБІ), яка видає дозволи на будівництво та контролює його.

Попередниця Шмигаля на посаді міністра Альона Бабак багато розповідала про корупцію в ДАБІ, а в своєму «прощальному слові» з трибуни Верховної Ради заявила про тиск будівельної мафії і пообіцяла, що й після її відставки президент та правоохоронні органи не припинять боротьбу з мафіозі.

 Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: