Луценко продовжує копати під Ситника. Суд дав доступ до документів спецперевірки директора НАБУ

Луценко продовжує копати під Ситника. Суд дав доступ до документів спецперевірки директора НАБУ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник

Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом службового підроблення

Печерський районний суд Києва надав тимчасовий доступ Генпрокуратурі до документів, які знаходяться у володінні Державної фіскальної служби України і стосуються проведення спеціальної перевірки кандидата на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 30 жовтня.

Старший слідчий Руслан Іжук у клопотанні вказав, що ГПУ здійснює досудове розслідування за фактом складання та видачі службовими особами ДФС завідомо неправдивого офіційного документа - висновку про достовірність відомостей, зазначених кандидатом на посаду директора НАБУ Артемом Ситником у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України («Службове підроблення»).

Також прокурор додав, що вказане кримінальне провадження зареєстровано на підставі заяви директора ТОВ «Юридична Компанія «Студія Права» Сергія Пархоменка. Заявник наголосив, що через неповне виправлення кандидатом на посаду директора НАБУ Ситником неправдивих відомостей в уточненій його декларації від 31 березня 2015 року, службові особи ДФС повинні були здійснити проведення третього етапу контролю цієї декларації. Натомість ДФС склала неправдивий офіційний документ - висновок про достовірність відомостей.

Нагадаємо, що на початку жовтня суд дав доступ до документів спеціальної перевірки у сфері запобігання корупції, проведеної стосовно Артема Ситника, які знаходяться у володінні Адміністрації президента.

Як відомо, Генпрокуратура також звинувачує директора НАБУ Артема Ситника у тому, що він розголосив дані, які є таємницею слідства, під час спілкування «офф рекордс» з журналістами. Маються на увазі, обставини досудового розслідування справ Мартиненка, Онищенка, Кулика та вилучених «$1,5 млрд Януковича». А також відомості про обставини особистого життя колишньої цивільної дружини екс-військового прокурора сил антитерористичної операції Кулика Ірини Німець, яка у досить вульгарній формі висловлювалась стосовно претензій правоохоронців.

Пізніше запис розмови директора НАБУ був «злитий» у відкритий доступ в Інтернеті.

27 серпня Печерський районний суд Києва на вимогу Генеральної прокуратури дав їй дозвіл отримати від провайдера інформацію з телефону головного редактора програми журналістських розслідувань програми «Схеми» Наталки Седлецької у рамках справи «Плівки Ситника». В ухвалі йшлося про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки з липня 2016-го по листопад 2017 року і до даних про місце розташування її телефону протягом цих 17 місяців.

Європейський суд з прав людини 18 вересня зобов'язав українську владу утриматися від доступу до телефону Седлецької.

Також читайте статтю «Главкома» «Аудитори-привиди. Спецоперація «прибрати Ситника» провалилась?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: