Ляшко розповів, як після карантину відновлюватимуть роботу метро

Ляшко розповів, як після карантину відновлюватимуть роботу метро

У Києві, Харкові та Дніпрі метро може відновити свою роботу не одночасно

За словами Ляшка, рішення про ухвалення заборони роботи громадського транспорту на час карантину, є правильним

Рішення про відновлення роботи метрополітену в Україні буде розглядати уряд після 25 травня.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі «UA:Українське радіо».

На думку Ляшка, введення спецперепусток для метро, які нині діють у наземному транспорті, можуть мати негативні наслідки для епідеміологічної ситуації, бо вони створюють скупчення людей перед турнікетами біля входу. За словами Ляшка, рішення про ухвалення заборони роботи громадського транспорту на час карантину, є правильним.

Ляшко уточнив, що як лікар він вважає, що поки Україна повністю не подолає пандемію, «краще, щоб все працювало в обмеженому режимі». Але як член команди уряду, Ляшко розуміє, що важливо відновлювати й економіку країни.

«Особисто я як головний державний санітарний лікар України не буду підтримувати введення спецперепусток для метро. Досвід інших країн показує, що спецперепустки створюють скупчення людей перед турнікетами біля входу, там скупчення людей може бути гірше, аніж в самому вагоні», - пояснив Ляшко.

Крім того, він уточнив, що в трьох українських містах, Києві, Харкові та Дніпрі, метро може відновити свою роботу не одночасно.

«Ми маємо три міста – Київ, Харків і Дніпро, і я не можу гарантувати, що всі вони відкриються в один момент. Ми ухвалимо рішення, що з конкретного числа можна відкривати метро, але це не означає, що всі три відкриємо одночасно», - сказав Ляшко.

Як повідомляв раніше глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

13 травня Кличко закликав уряд відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі. 

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: