Кличко повідомив, коли транспорт запрацює у звичайному режимі

Кличко повідомив, коли транспорт запрацює у звичайному режимі

В першу чергу відновиться робота електротранспорту

Столична влада планує відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі після 22 травня. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

Він зазначив, що сьогодні наземний громадський транспорт столиці поки що працює в обмеженому режимі. І користуватися ним можна тільки за наявності спецквитка. 

«Ми плануємо після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. Але, треба розуміти, що зупинити громадський транспорт можна за один день. А от, аби повністю відновити його роботу, – потрібен деякий час. Тобто, це робиться поступово, - сказав мер. - Тому, щоб перейти на звичайний режим роботи, ми будемо постійно нарощувати кількість рухомого складу на маршрутах та відновлювати мережу маршрутів громадського транспорту. В першу чергу - електротранспорту: трамваїв та тролейбусів».

За його словами, 12 травня на вулиці міста вже вийшли 30 додаткових одиниць транспорту на всі маршрути. Йдеться про 22 маршрути громадського транспорту, за якими сьогодні перевозять пасажирів. 

«Їх обслуговує вже понад 300 машин рухомого складу. І ми щоденно будемо збільшувати кількість одиниць транспорту. З оперативною інформацією і розкладом можна буде ознайомитися на сайті  КМДА», - зазначив Кличко.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Мер Віталій Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня.

Але наземний громадський транспорт працюють на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

13 травня Кличко закликав уряд відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі. 

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: