Після карантину метро запрацює за новими правилами: у потязі не більше 100 осіб

Після карантину метро запрацює за новими правилами: у потязі не більше 100 осіб
У вагонах метро і на станціях проводитиметься обов'язкова дезінфекція

На станціях працюватимуть співробітники поліції та Муніципальної варти

У Держпродпотребслужбі Києва прогнозують, що метрополітен відновить роботу не раніше 1 червня. І коли запрацює підземка, обов'язково будуть введені обмеження щодо допуску пасажирів на станції і в поїзди.

Про це розповів «Сьогодні» голова Держпродпотребслужби Києва Олег Рубан..

«Метро запустять тільки після розпорядження уряду, і це буде зроблено саме в останній момент послаблення карантину. Думаю, що не раніше 1 червня. Головна умова – це зменшення захворюваності серед населення. Вона має бути не такою, як сьогодні – стабільно високою. За міжнародними стандартами встановлено, що термін такої динаміки визначається протягом 10-15 днів. Якщо спостерігатиметься зниження захворюваності загалом по регіону, то можна говорити про запуск метрополітену», – пояснив Рубан.

«Пасажири мусять дотримуватися дистанції, носити індивідуальні засоби захисту під час поїздок, а на станціях має проводитися регулярна дезінфекція. Ми вивчаємо, як це відбувалося в інших країнах, зокрема, в Китаї. Думаю, це можливо здійснити також у Києві. Буде сформований певний фільтр, а також допуск на станції обмеженої кількості пасажирів. Наприклад, не пускати в вагони понад 100 осіб і контролювати від'їзд кожного складу зі станції. Все це можна здійснити, якщо правильно організувати роботу», – зазначив він.

Рубан додав, що це поки приблизні цифри.

«У вагоні метро одна особа має перебувати на площі в 10 квадратних метрів чи дотримуватися дистанції з іншим пасажиром у півтора метра», – розповідає голова Держпродпотребслужби Києва.

Якщо врахувати, що довжина вагона 20 метрів, а ширина 2,7 метра, то за озвученими нормами не так вже й багато людей поміститься в один вагон.

«Ми маємо інформацію про кількість пасажирів на всіх станціях київського метро і зможемо все вирахувати, використовуючи досвід китайських колег. Однозначно до пропускання людей на станції і в вагони потрібно буде залучати співробітників поліції і Муніципальної варти. Так, будуть проблеми з чергами і з накопиченням пасажирів у вагонах. Але технічно це все можливо відрегулювати, заздалегідь все пояснивши людям», - вважає Рубан.

Він також зазначив, що пом'якшення карантину, яке розпочалося 12 травня, вже показало масу проблем. «Виникла велика проблема з накопиченням людей на зупинках автобусів і на трамвайних станціях. Люди вже ігнорують всі вимоги з безпеки, заходять в салони без масок і без спеціальних перепусток, які дають право на проїзд. У салони тролейбусів і трамваїв набивалася величезна кількість людей! Вони просто не розуміють, що потрапляють в зону ризику. Ми муситимемо відновлювати роботу громадського транспорту так, як це було спочатку, із залученням до чергувань на вході в транспорт співробітників поліції. Без обмежувальних заходів запустити транспорт в безпечному режимі, на жаль, неможливо», – сказав Рубан.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Мер Віталій Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня.

Але наземний громадський транспорт працюватиме на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу. Тому більшості киян доводиться добиратися на роботу на особистому транспорті.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: