Мадрид не збирається заарештовувати главу Каталонії

Мадрид не збирається заарештовувати главу Каталонії
Главу женералітету Каталонії Карлес Пучдемон

В МЗС Іспанії запевняють, що уряд тільки хоче відновити дотримання правопорядку, конституції, законів регіону

Влада Іспанії не збирається заарештовувати главу женералітету Каталонії Карлеса Пучдемона, заявив глава МЗС Альфонсо Дастіс.

«Крім того, ми не збираємося припиняти автономію чи самоврядування. Це вона (влада Каталонії, - ред.) ігнорувала норми і правила цього управління та автономії», - сказав він.

За його словами, уряд тільки хоче відновити дотримання правопорядку, конституції, законів регіону.

«У кінці ми зізвемо дострокові вибори, щоб віддати право голосу людям Каталонії», - зазначив міністр.

На питання про введення іспанської поліції в Каталонію Дастіс відповів, що «ми сподіваємося, що все буде добре, коли регіональна поліція виявиться під контролем людей, які поважають закони Іспанії та Каталонії».

У неділю, 22 жовтня, міжнародне хакерське угруповання Anonymоus запустило операцію «звільнення Каталонії» та здійснило атаку на три міністерства Іспанії.

Як відомо, ЗМІ припустили, що глава Каталонії Карлес Пучдемон має намір проголосити незалежність регіону 23 жовтня.

У суботу в Барселоні 450 тисяч людей вийшли на мітинг проти обмеження автономії.

Нагадаємо, центральний уряд Іспанії на спеціальному засіданні у суботу, 21 жовтня, вирішив відсторонити від влади уряд Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном, а також розпустити регіональний парламент.

Раніше Мадрид зажадав від глави каталонського уряду Карлеса  Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявляв, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

Керівництво Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном погрожувало проголосити незалежність від Іспанії в односторонньому порядку, якщо уряд у Мадриді позбавить регіон статусу автономії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: