ЗМІ: Каталонія проголосить незалежність, якщо у неї заберуть автономію

ЗМІ: Каталонія проголосить незалежність, якщо у неї заберуть автономію
Карлес Пучдемон

Глава каталонського уряду знову наполягатиме на діалозі та переговорах і шкодує через репресії з боку Мадрида

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон оголосить про остаточну незалежність Каталонії, якщо Мадрид відхилить пропозицію діалогу і застосує статтю 155 Конституції, що обмежує самоуправління регіону.

Про це йдеться у листі глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, який він надішле у відповідь на ультиматум Мадрида, повідомляє La Vanguardia.

Напередодні Пучдемон підтвердив цей намір і під час зустрічі з членами своєї партії.

Лист значно коротший за той, що Пучдемон написав главі іспанського уряду Рахою у понеділок. У ньому глава каталонського уряду знову наполягатиме на діалозі та переговорах і шкодує через репресії з боку Мадрида, які останніми днями матеріалізувалися в арешти двох впливових громадських лідерів.

Пучдемон твердо захищав перед своїми однопартійцями шлях на користь діалогу, але з тією ж рішучістю гарантував відкликати призупинення декларації незалежності, якщо відповідь Рахоя буде негативною.

Напередодні Іспанія анулювала закон, який дозволив Каталонії провести референдум.

Як повідомлялося, 16 жовтня Мадрид оголосив Каталонії фінальний ультиматум.

Як відомо, Мадрид вимагав від глави каталонського уряду Карлеса  Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявляв, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: