Макрон на книжковій виставці у Парижі: Україна може розраховувати на підтримку Франції

Макрон на книжковій виставці у Парижі: Україна може розраховувати на підтримку Франції

Письменниця Карпа подарувала Макрону книжку Олега Сенцова

Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що Україна може твердо розраховувати на підтримку Парижа в протистоянні з Росією.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала письменниця і перший секратар з питань культури посольства України у Франції Ірена Карпа, яка особисто поспілкувалася із лідером Франції під час книжкового салону в Парижі.

Так, вона змогла підійти до нього і подарувати книгу незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

«Пане президенте, - кажу я. - Це Олег Сенцов, український режисер у російській тюрмі». – «Я знаю! Я була на вечорі на його підтримку!» - каже міністерка культури Франсуаз Ніссен. Дякую їй, Макрон тисне мені руку. «А ви хто?» - питає. «Я українська письменниця. З українського посольства... (Да, думаю, звучить абсурдно, але не для французів - Ромен Гарі був консулом в Америці, може я не сильно на ідіота змахую). Нам дуже потрібна ваша підтримка у цій справі», - кажу. «Вона у вас є». І Емманюель Макрон узяв книжку», - розповіла Карпа.

Нагадаємо, також під час салону Макрон показово проігнорував Росію через отруєння у Лондоні екс-шпигуна Скрипаля.

Також через скандал щодо отруєння Скрипаля прем'єр Естонії відмовився від поїздки в Росію.

США, Британія, Франція та Німеччина виступили із заявою після отруєння екс-шпигуна.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: