Прем'єр Естонії відмовився від поїздки в Росію через отруєння Скрипаля

Прем'єр Естонії відмовився від поїздки в Росію через отруєння Скрипаля
Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас

«У світлі недавніх міжнародних подій прем'єр-міністр не вважає можливим візит до Красноярська», - повідомив прес-секретар естонського уряду

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас відмовився від візиту в Росію цієї весни у зв’язку з отруєнням екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля.

Про це естонському виданню Postimees повідомив прес-секретар естонського уряду Урмас Сеавер.

За його словами, команда організаторів святкування сторіччя Естонії запропонувала прем'єр-міністру взяти участь у Днях естонської культури в Красноярську, що відбуваються з 16 по 21 травня.

«Прем'єр-міністр думав про участь, оскільки вважає важливим святкування дня народження Естонії і в іноземних країнах. В цьому році прем'єр-міністр уже брав участь в заходах з нагоди сторіччя Естонії в Сполученому Королівстві, Ірландії, Фінляндії, Швеції та Латвії», - сказав Сеавер.

«У світлі недавніх міжнародних подій прем'єр-міністр все ж не вважає можливим візит до Красноярська», - додав він.

Перед цим Макрон відмовився відвідувати стенд РФ на Паризькому книжковому ярмарку.

Також США, Британія, Франція та Німеччина виступили із заявою після отруєння екс-шпигуна.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломати, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: