Макрон закликав ЄС вжити заходів проти впливу Росії, Китаю і США

Макрон зазначив, що росіяни й американці фінансують партії правого спрямування

Президент Франції Емманюель Макрон напередодні виборів до Європарламенту закликав Європу вжити заходів проти «нав'язливого» впливу Росії, Китаю і США, заявивши, що Євросоюз не може собі дозволити розкіш бездіяльності.

Про це він сказав у інтерв'ю 40 регіональним французьким виданням, опублікованому у вівторок, 21 травня, передає DW.

«Або ми вирішимо розділитися і станемо майданчиком, на якому китайці, росіяни і американці зможуть впливати і вести свою гру, або ми вирішимо відновити контроль і бути суверенними», - заявив Макрон.

Зі слів президента Франції, росіяни й американці «ніколи ще так нав'язливо» не фінансували партії правого спрямування. Він також згадав ймовірні зв'язки екс-радника Трампа Стівена Бэннона з правими популістами у Франції.

Макрон назвав майбутні вибори до Європарламенту найважливішими з 1979 року, відзначивши «екзистенційні загрози Євросоюзу».

Президент Франції закликав після виборів ухвалити «основоположну європейську конвенцію» і запропонував головам держав і урядів, новим представникам виконавчої та законодавчої влади разом із громадянами розробити європейську стратегію на найближчі п'ять років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: