Манафорт обговорював «мирний план» щодо України з екс-розвідником РФ

Манафорт обговорював «мирний план» щодо України з екс-розвідником РФ
Пол Манафорт

Перші відповіді Манафорта щодо його зустрічей та взаємодії з Килимником були брехнею прокурорам та слідчим

Команда адвокатів Пола Манафорта, екс-керівника кампанії Дональда Трампа, випадково поширила документальне підтвердження, яке вказує на факт його зустрічі з колишнім російським розвідником Костянтином Килимником та обговорення ними українського «мирного плану».

Про це йдеться в оприлюдненому адвокатами в вівторок судовому документі, із заретушованим текстом, який вдалося скопіювати й прочитати в іншій програмі, повідомляє «Укрінформ».

«Уряд робить висновок у цьому зв'язку, що перші відповіді пана Манафорта на запит щодо його зустрічей та взаємодії з паном Килимником були брехнею прокурорам та слідчим Офісу спеціального прокурора... Після розкриття документів, пан Манафорт «погодився», що він обговорював чи міг обговорювати мирний план по Україні з паном Килимником більше ніж один раз», - зазначається в оприлюдненому судовому документі.

Водночас, після того, як Манафорту було повідомлено про перебування Килимника в Мадриді в той самий день, коли там був Манафорт, екс-керівник виборчої кампанії Трампа «визнав» факт зустрічі.

Нагадаємо, раніше із судових документів стало відомо, що Пол Манафорт збрехав розслідуванню Мюллера принаймні по п'яти суттєвих епізодах після того, як почав співпрацювати зі слідством. При цьому йшлося про спроби екс-керівника кампанії Трампа приховати зв'язки з Костянтином Килимником, якого пов'язують з російською розвідкою. Втім подробиці цих контактів не розкривалися раніше.

Раніше ЗМІ повідомили, що мільйони, які Манафорт завинив олігарху Дерипасці, намагався стягнути екс-розвідник РФ.

У грудні спецпрокурор Роберт Мюллер звинуватив Манафорта в порушенні умов співпраці зі слідством.

Після цього ЗМІ повідомили, що у США готують нові звинувачення Манафорту.

Як відомо, суддя окружного суду Александрії (штат Вірджинія)  за клопотанням прокуратури зняв 10 звинувачень проти Манафорта. Але обвинувачення матиме право відновити їх пізніше. 

Суд призначив дату вироку для Манафорта на 8 лютого 2019 року.

Як повідомляв «Главком», присяжні визнали Манафорта винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення.

Президент США Дональд Трамп назвав «дуже сумним» вердикт у справі колишнього керівника його передвиборчого штабу Пола Манафорта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: