Матіос здивований, що екс-заступника голови «Нафтогазу» випустили всього за 100 млн грн

Матіос здивований, що екс-заступника голови «Нафтогазу» випустили всього за 100 млн грн
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос

Угодою зі слідством було компенсовано в бюджет всього лише 100 млн грн із півмільярда завданих державі збитків

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що екс-заступник голови «Нафтогазу» мав би компенсувати державі не 100 млн, а 450 млн грн. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Як відомо, екс-заступник голови «Нафтогазу» звинувачують в розкраданні 500 млн грн. Ці кошти було сплачено «Нафтогазом» підконтрольній фірмі Сергія Курченка. Але за угодою зі слідством екс-заступник голови «Нафтогазу» компенсував в бюджет всього лише 100 млн грн.

Матіос розповів, що війська прокуратура закінчила розслідування справи і передала в інший цивільний підрозділ, який був менш завантажений. На той момент екс-заступник голови «Нафтогазу» був арештований.

«Нами в офіційному порядку в присутності генпрокурора було запропоновано можливість укладення зі слідством угоди. Я не знаю, які визнавальні свідчення надав екс-заступник голови «Нафтогазу». Але я вважаю, що такий нелюдський грабунок держави, який він вчинив з братом через структури «Нафтогазу», був однією з головних причин війни, непідписання асоціації з Євросоюзом і тому подібне», - зазначив прокурор.

За словами Матіоса, він наполягав на підписанні угоди про визнання винуватості лише після відшкодування повної суми завданих збитків.

«І я сказав і батькові і адвокату, і я довів це генпрокурору, що я як старший прокурор в цьому провадженні ніколи не візьму на себе відповідальність і не підпишу з ними угоди про визнання винуватості. Тільки після відшкодування повної суми завданих збитків. На той момент це складало 450 мільйонів. Що відбулося потім, які він дав свідчення, я не знаю», - розповів військовий прокурор.

Матіос додав, що намагається не копирсатися у тому, що не внесено до його компетенції.

Нагадаємо, екс-заступника голови «Нафтогазу», якого звинувачували у завданні державі майже півмільярдних збитків, 10 березня було звільнено з СІЗО. Вийти майже сухим із води дозволила угода зі слідством, на яку раніше зголосився підозрюваний. «Главком» дізнався подробиці його звільнення, яке супроводжувалося корупційним скандалом у правоохоронних органах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: