Майк Помпео офіційно вступив на посаду держсекретаря США

Майк Помпео офіційно вступив на посаду держсекретаря США

Помпео спробує реалізувати новий зовнішньополітичний курс адміністрації

Колишній глава ЦРУ Майк Помпео офіційно вступив на посаду держсекретаря США.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Поки новий глава зовнішньополітичного відомства не представив свою програму. Водночас, як зазначили американські ЗМІ, його вважають «жорстким і консервативним політиком».

«На відміну від свого попередника, Рекса Тіллерсона, у Помпео немає розбіжностей з главою Білого дому», — йдеться у повідомленні.

Очікується, що Помпео спробує реалізувати новий зовнішньополітичний курс адміністрації, відстоюючи принципи і рішення, в першу чергу, внутрішніх проблем країни за рахунок відмови від світового домінування.

Видання зазначає, що екс-держсекретарю Тіллерсону вже надійшли кілька пропозицій про роботу. Зокрема, один з університетів Техасу попросив його очолити наглядову раду.

Нагадаємо, 13 березня президент США Дональд Трамп вирішив призначити директора Центрального розвідувального управління Майка Помпео новим державним секретарем США замість Рекса Тіллерсона.

Трамп пояснив, що відставка Тіллерсона пов'язана з розбіжностями у питаннях зовнішньої політики, і зокрема щодо ядерної угоди по Ірану.

До слова, у четвер, 22 березня, провідний адвокат президента США Дональда Трампа, який працював у справі втручання Росії у вибори США, заявив про відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: