Трамп пояснив, чому звільнив Тіллерсона

Трамп пояснив, чому звільнив Тіллерсона
Дональд Трамп

Місце Тіллерсона отримає Майк Помпео

Президент США Дональд Трамп в ефірі телеканалу CBS News прокоментував відставку Рекса Тіллерсона з посади голови Держдепартаменту США, визнавши, що у них були розбіжності у поглядах, зокрема з приводу угоди з Іраном.

«Рекс [Тіллерсон] і я говорили про це [звільнення] протягом довгого часу. Ми відмінно ладнали, але у нас були розбіжності у поглядах», - сказав Трамп.

«Ми думали по-різному», - сказав президент, пояснивши, що має на увазі «інший спосіб мислення». За словами Трампа, з Помпео у нього «схожий спосіб мислення». «З першого дня я добре ладнав з Помпео», - сказав Трамп. «Думаю, що Рекс тепер буде набагато щасливішим», - додав він.

Трамп також висловив надію, що Помпео стане «великим Держсекретарем». «Що стосується Рекса Тіллерсона, я дуже ціную його самовідданість і виконану ним його роботу, і я бажаю йому всього найкращого», - сказав американський лідер.

Нагадаємо, сьогодні, 13 березня, Трамп оголосив про відставку Тіллерсона з поста Держсекретаря США. Його місце отримає голова ЦРУ Майк Помпео. Останнього на посаді директора розвідувального управління замінить Джина Хаспел, яка стане першою жінкою в історії США, яка обійняла цю посаду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: