Майк Помпео прибув до Саудівської Аравії

Майк Помпео прибув до Саудівської Аравії
Майк Помпео 16 жовтня прибув до Ер-Ріяда за дорученням президента США Дональда Трампа

Помпео проведе переговори із кронпринцем країни Мохаммадом ібн Салманом і очільником МЗС Адель аль-Джубейром

Очільник Державного департаменту США прибув до Ер-Ріяду для переговорів із королем і кронпринцом Саудівської Аравії щодо зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зустрічали Майка Помпео в аеропорту керівник МЗС Адель аль-Джубейр і посол Саудівської Аравії в США принц Халед бін Салман. В рамках першої зустрічі очільник зовнішньополітичного відомства США провів переговори із очільником Саудівської Аравії королем Салманом ібн Саудом.

Після цього Майк Помпео проведе переговори із кронпринцем країни Мохаммадом ібн Салманом і очільником МЗС Адель аль-Джубейром. Також керівник Державного департаменту США після переговорів в Ер-Ріяді може відправитися до Туреччини, де саме і зникнув Джамаль Хашоггі. Про це говоряться представники ЗМІ, які супроводжують Майка Помпео. 

Після розмови з королем Саудівської Аравії Салман Аль Саудом президент США Дональд Трамп заявив, що за зникненням журналіста в Туреччині з Саудівської Аравії Джамала Хашоггі можуть стояти «неконтрольовані вбивці».

Напередодні телеканал CNN повідомив, що Саудівська Аравія готова визнати причетність до смерті журналіста Хашоггі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що оглядач Washington Post Джамал Хашоггі записав за допомогою розумного годинника власне вбивство, яке сталося на початку жовтня на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Також ЗМІ повідомили, що влада Туреччини вважає, що відомий саудівський журналіст Джамал Хашоггі був у битий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де його й востаннє бачили.

2 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашоггі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена. 

За даними турецької влади, Хашоггі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашоггі в консульстві. Представники Саудівської Аравії навіть заявили про те, що вони готові допустити на територію свого консульства в Стамбулі експертів і представників уряду Туреччини.

Джамал Хашоггі у 2017 році покинув батьківщину, щоб уникнути переслідувань за свої погляди і переїхав до США. Протягом року він писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії щодо Катару, Канади, Ємену та засуджуючи переслідування владою країни інакодумців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: