Меркель продовжить шукати загальноєвропейське рішення щодо мігрантів

Меркель продовжить шукати загальноєвропейське рішення щодо мігрантів
Ангела Меркель вирішила перейти до переговорів із окремими країнами ЄС

Канцлер ФРН визнала провал міні-саміту по мігрантам в неділю

Речник канцлера ФРН Ангели Меркель Штефан Зайберт заявив в понеділок про те, що глава німецького уряду продовжить шукати загальноєвропейське рішення по проблемі мігрантів.

Дана заява була зроблена після того як по результатам міні-саміту в неділю в Брюсселі не вдалося знайти єдиного для ЄС рішення щодо того як вести консолідовану політику щодо мігрантів із країн Африки і Близького Сходу. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Ангела Меркель вирішила при цьому перейти до переговорів із окремими країнами ЄС щодо того як розподілити навантаження у вирішенні міграційного питання. Також канцлер ФРН визнала, що міні-саміт не зміг знайти спільне рішення, яке було прийнятним для всіх.

При цьому очільниці німецького уряду залишився лише тиждень до завершення відстрочки ультиматуму від міністра внутрішніх справ Хорста Зіхофера і ХСС. Політичні союзники ХДС погрожують відновити внутрішніх контроль на кордонах ФРН і відмовляти у в’їзді тим мігрантам, хто подав відповідні заявки на отримання офіційного статусу в інших країнах ЄС. Реалізація даних ідей може викликами як кризу в німецькому уряду так і кризу всередині ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: