Ми за будь-яких умов не платитимемо окупантам за газ, - глава Генічеського району

Ми за будь-яких умов не платитимемо окупантам за газ, - глава Генічеського району

Кран і труба з боку Крима йдуть до Глібовського газосховища, яке нині не контролює Україна

Олександр Воробйов, глава Генічеської райдержадміністрації в інтерв'ю «Главкому» розповів, що за будь-яких умов не платитиме окупантам за газ, але якщо Генічеську його бракуватиме, то вони візьмуть, але візьмуть свій, український, газ. 

Він зазначив, що Генічеськ не отримує газ із окупованого Криму.

«Ні, не отримуємо ми зараз ніякого газу. 15 листопада я був біля цієї труби, показував цю «задвижку», гідропневмоапарат – дуже потужну систему, яка є закритою. Це вони (окупаційна адміністрація Криму, – «Главком») закрили кран зі свого боку. Кран і труба з їхнього боку йдуть до Глібовського газосховища, яке нині не контролює Україна. Це сховище ми активно використовували, бо у нас був залишок газу.
Сьогодні (16 листопада) у нас трохи похолодало, використовуємо 38–40 тис. кубів газу на добу. Щоранку ми знімаємо показники з лічильників. Наприклад, 15 листопада було 35 тис. кубів, 14-го – 28 тис. кубів. А українські свердловини з шельфу Азовського моря нам дають до 70 тисяч кубів на добу. Через це у нас є залишок. Замість того, щоб його у сховище відправляти, ми його спалюємо. Змушені», - розповів Воробйов.

Він пояснив, чому звернувся до президента РФ Володимира Путіна.

«Визнаєте те, що Україна у стані війни? Я як чесна людина це визнаю. Я не бачив прикладу під час Другої світової війни, щоб, коли німці щось розбомбили, місцеві жителі зверталися до влади агресора з тим, що у нас, мовляв, немає води чи енергопостачання. Ми повинні об’єднатися навколо цієї проблеми, біди. Я і звернувся до Путіна, записавши відео. Сказав йому, що якщо ви такий «благодєятєль», то не зачиняйте той кран зі свого боку. Якщо нам бракуватиме, ми візьмемо його, але візьмемо свій, український, газ. Про те, що це наш газ, свідчить і карта газотранспортної системи Росії, на якій немає цього газу», - зазначив Генічеської РДА.

Воробйов підкреслив, що за будь-яких умов не платитиме окупантам за газ.

«Це абсурд. Ніяких грошей ми їм не дамо. Та у нас і немає грошей, яких вони хочуть. Бюджет району становить 4,6 млн гривень. Бюджет міста – 11 млн гривень. А Аксьонов хоче 18 мільйонів рублів за чотири дні, коли газ зі сховища до нас надійшов, а це всього 11-12 тисяч кубометрів палива на добу. Навіть 50 тисяч кубів немає! Той «гоблін» Аксьонов хоче добитися довіри до себе з боку Путіна, донести йому неправдиву інформацію, заробивши собі дивідендів на нашому горі… Сьогодні ж навіть Криму не вистачає газу. Ми перекрили для них водопостачання, електропостачання та газопостачання. Путін повинен знати, що Аксьонов йому бреше. А якщо він це знає, то покидьок у квадраті», - підсумував глава Генічеського району.

Раніше глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов звернувся до президента Росії Володимира Путіна у зв'язку з відсутністю подачі газу в Генічеський район з окупованого Криму.

Нагадаємо, 12 листопада, глава підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов запропонував президенту Росії Володимиру Путіну «забезпечити кримським газом українське місто Генічеськ». Аксьонов також заявив, що в 2016 році з півострова здійснювалися поставки газу в Генічеськ і що виникла заборгованість «Чорноморнафтогазу» в розмірі близько 18 мільйонів рублів.

Компанія «Нафтогаз України» в січні 2016 року повідомляла, що Генічеськ російського газу не отримує і ніколи не отримував, від початку російської окупації Криму це місто забезпечується газом винятково з родовища Стрілецьке в Херсонській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: