Міністр культури нагадав Росії, що на Євробачення треба відправляти тих артистів, яких пустять в Україну

Міністр культури нагадав Росії, що на Євробачення треба відправляти тих артистів, яких пустять в Україну

Є артисти, які перебувають під санкціями, і перетин кордону ними неможливий

Якщо від Росії на Євробачення наступного року відправлять виконавця, який перебуватиме в так званому «чорному списку» в Україні, то ця особа буде небажаною для участі у Євробаченні. Подібний розвиток подій має прописати СБУ. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав міністр культури України Євген Нищук.
«Ситуація стане зрозумілішою за два-три місяці до події. Тоді стане відомо, яка особа від них стане переможцем національного відбору і представлятиме свою країну в конкурсі. Власне, тоді ми і зрозуміємо, чи підпадає ця особа під наші санкції. Я би зараз не говорив про списки, не хотів би взагалі за якимось кольором ділити ці списки. Тим не менше, є люди, які перебувають під санкціями, і перетин кордону ними неможливий. Тобто якщо особа, яка виграє відбір в Росії, буде в нашому санкційному списку або безпосередньо перед конкурсом зумисно вчинить якісь дії, що розпалюють ворожнечу чи принижують гідність України, то очевидно, що ця особа буде небажаною для участі у Євробаченні», - зазначив міністр.
На запитання, чи пустить Україна таку особу на свою територію, Нищук припустив, що «подібний розвиток подій має передбачити і прописати СБУ».
«З одного боку, Україна завжди є відкритою, говорити, що ми проти того, щоб Російська Федерація приїздила, не варто. Скажімо, той же Лазарев, слід віддати йому належне, поводився досить коректно щодо України, чого не можна, на жаль, сказати про інших членів його команди. Думаю, що та особа від РФ, яка хоче спокійно продемонструвати свій талант, повинна усвідомлювати обставини, в яких живуть зараз наші країни - Україна й Росія. Під час ток-шоу на російських каналах після Євробачення звучали фрази всіх ведучих і експертів їхніх, що, мовляв, як же Україна збирається проводити євроконкурс, якщо в них буде війна? Тобто виходить, що вони знають наперед, що в нас буде війна? А це вже провокація. Я би не хотів, щоби такою була риторика представників Російської Федерації», - сказав Нищук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: