Міністр соцполітики пояснив, чому кількість матерів-одиначок в Україні за 10 років виросла у 22 рази

Міністр соцполітики пояснив, чому кількість матерів-одиначок в Україні за 10 років виросла у 22 рази

Кожна п’ята дитина сьогодні в Україні народжується поза шлюбом, заявив Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Главкому» розповів, що за 10 років кількість матерів-одиначок у нас зросла у 22 рази. Це відбувається тому, на думку міністра, Україна їм платить премію за неоформлений шлюб.

«От якщо ти оформлюєш шлюб, ти отримуєш допомогу при народженні - і все. А якщо ти не оформила шлюб, тобі ще премію дають як матері-одиначці. Я бачив матерів-одиначок, у яких семеро дітей. Це ненормально», - розповів Рева.

Міністр повідомив, що до 1 січня цього року загалом було 600 тисяч матерів-одиначок. «І не війна ж тому причина. Кожна п’ята дитина сьогодні в Україні народжується поза шлюбом. Батьки просто не реєструють шлюб. Не від хорошого життя ми ж сьогодні спростили реєстрацію. Місяць їм ходити й чекати – довго, вони передумати встигнуть. А так пішов, зареєстрував – уже легше», - додав чиновник.

Рева повідомив про деякі зміни, які ввели щодо матеріального забезпечення таких матерів.

«Цього року зробили одну важливу річ: прив’язали розмір допомоги до доходу. Якщо жінка-одиначка працює – вона не отримує допомогу. Якщо вона нічого не робить — отримує допомогу. Я запитую: хто таку геніальну ідею дав? Усі мовчать. У результаті в нас залишилось 200 тисяч цих матерів, які допомогу отримують, але яким, на мою думку, у принципі, допомогу давати не треба, яких треба відправити працювати, а не сидіти на дитячих грошах. 400 тисяч не отримують зараз допомогу за показником доходів. Хоча по-хорошому треба було б, навпаки, допомогу їм давати», - вважає міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: