Міністр юстиції: Люстрація свою політичну і історичну місію виконала

Міністр юстиції: Люстрація свою політичну і історичну місію виконала

На думку Петренка, люстрація себе виправдала

Тисячі чиновників, які обіймали найвищі посади за часів правління Януковича, не мають жодного шансу потрапити на держслужбу. Їм усім це заборонено на 10 років, а отже, люстрація себе виправдала. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв’ю «Главкому».
Проте у деяких органах вона була штучно загальмована. Випадки повернення на посади чиновників через суд трапилися через те, що судова гілка влади незалежна, на неї немає механізмів впливу ні в уряду, ні в Мін'юсту. Петренко сподівається, що цю ситуацію вдасться виправити за допомогою судової реформи.
«Але якщо говорити про загальну масу, то кількість тих, хто зараз уникає люстрації, в десятки разів менша від тих осіб, які б потенційно могли потрапити на виконавчу службу, будучи представниками оточення Януковича. Закон про люстрацію – це був перший закон, який реально зробив очищення в органах влади від чиновників, які мали стосунок до Януковича і його угруповання», - зазначив міністр.
За його словами , після цього закону запрацювали антикорупційні закони, з’явились нові органи – Національне антикорупційне бюро, Національне агентство з питань запобігання корупції.
Відтепер саме вони повинні виконувати постійну функцію виявлення чиновників, які порушують закон, вчиняють корупційні дії, чиї доходи не відповідають задекларованим, звільняти їх і притягати до відповідальності, додав Петренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: