Могеріні розповіла про мільярд євро, який ЄС готовий надати Україні у вигляді кредитів

Могеріні розповіла про мільярд євро, який ЄС готовий надати Україні у вигляді кредитів
Федеріка Могеріні 

ЄС з 2014 року надав Україні гуманітарної допомоги на €700 мільйонів

Європейський Союз готовий надати Україні 1 млрд євро у вигляді кредитів у межах нової програми макрофінансової допомоги.

Про це віце-президент Європейської комісії – високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві,.

«Дуже важливо, щоб українська економіка розвивалася. Саме тому минулої п'ятниці Єврокомісія прийняла рішення про запровадження нової програми макрофінансової допомоги у розмірі до 1 млрд євро у формі кредитів. Ця допомога буде спрямована на те, щоб підтримати економічну стабільність України та структурні реформи», - сказала Моегріні.

За її словами, це рішення свідчить про те, що дружба ЄС та України не лише на словах, а й у реальних справах.

У свою чергу прем'єр-міністр України, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що всі умови визначатиме Єврокомісія. «Є певний набір рішень, необхідних для того, щоб отримати цю підтримку. Вона може бути спрямована у бюджет України, але є певні умови, які ми маємо виконати», - сказав Гройсман.

Глава уряду зазначив, що нині ці питання обговорюються більш конкретно з представниками ЄС.

Також Могеріні нагадала, що ЄС з 2014 року надав Україні гуманітарної допомоги на €700 мільйонів.

«Таким чином, загальний обсяг гуманітарної допомоги, яку європейська сторона надала Україні, становить 700 мільйонів євро з 2014 року. Ми уклали також договори з неурядовими організаціями для підтримки цивільного населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення», - сказала Могеріні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: