Молдова відмовила в притулку скандальному українському судді Чаусу

Молдова відмовила в притулку скандальному українському судді Чаусу
Суддя Микола Чаус

Комісія при президентові Молдови відхилила запит Чауса

Апарат президента Молдови відмовився надати політичний притулок відстороненому від посади українському судді Миколі Чаусу.

Про це повідомив радник президента з юридичних питань Максим Лебединський, пише молдавський портал Deschide.

«Комісія з проблем громадян і надання політичного притулку при президентові РМ відхилила його (Чауса. – Ред.) запит», - йдеться у публікації.

Як відомо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного дому.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. Чаус втік з України.

З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.

21 березня Молдова почала процедуру екстрадиції до України київського судді-корупціонера Миколи Чауса. Водночас глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь не зміг уточнити, скільки часу на неї буде потрібно.

4 жовтня 2017 року Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: