Суддю Чауса, який рік тому попався на хабарі, відсторонили від посади лише зараз

Суддю Чауса, який рік тому попався на хабарі, відсторонили від посади лише зараз

Суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя до ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення

Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Відповідне рішення ухвалила Третя дисциплінарна палата ВРП, повідомили у прес-службі ради.

Як відомо, в серпні Вища рада правосуддя відкрила проти Чауса дисциплінарну справу.

«Згідно з частиною другою статті 62 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" суддя Дніпровського районного суду Чаус Микола Олексійович тимчасово відсторонюється від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

«Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати», – зазначають у ВРП.

У вересні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що питання екстрадиції українського судді Миколи Чауса з Молдови в Україну залежить від рішення президента країни Ігоря Додона.

Як відомо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного дому.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. Чаус втік з України.

З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: