Московська церква у Молдові оголосила війну «сатанинській» вакцинації

Московська церква у Молдові оголосила війну «сатанинській» вакцинації
Єпископ Маркелл закликає відмовлятися від вакцинації проти коронавірусу 

Молдовська православна церква, яка підпорядковується Москві, відкрила новий фронт - проти ймовірної вакцинації

Молдовська православна церква, яка є підпорядкованою РПЦ, на чолі з митрополитом Кишиневським, вже виступає проти вакцинації проти коронавірусу, хоча вакцина ще не з'явилася. Про це повідомляє ВВС Україна.

Все почалося зі звернення єпископа Бельцького і Фалештського Маркела, в якому він закликав вірян відмовлятися від вакцини проти Covid-19, яку, на його переконання, «виробили сатанинські глобалісти».

Позицію Маркела підтримав й Синод церкви, який погрожує вищому керівництву країни перестати згадувати його в молитвах.

18 травня єпископ Маркел виклав у YouTube звернення, в якому він повідомив мирян, що восени уряд планує розгорнути масову і безкоштовну вакцинацію. Він застеріг, що вакцина становить загрозу життю людей, адже під виглядом препарату, на його переконання, влада буде вживлювати в тіла громадян чіпи, через які буде контролювати їхнє життя за допомогою технології 5G, розробленої на Заході.

«Ота нова субстанція, яку нав'язують нам сатанинські глобалісти, є отруйною, як диявольська змія… Це пастка, яка позбавляє нас свободи, святого дарунку», - переконував єпископ своїх вірних.

Він закликав громадян не боятися коронавірусу, звертатися по допомогу до церкви і молитися, «бо на кону християнська душа».

Такі категоричні заяви пролунали попри те, що науковці з усього світу досі проводять дослідження щодо розробки вакцини, а виробляти її почнуть, за найбільш оптимістичними прогнозами, не раніше, ніж через пів року.

Молдовська православна церква, яка по-суті є філією РПЦ в Молдові, є найбільшою конфесією цієї країни - понад 90% громадян вважають себе її вірянами.

Зазначимо, що Московська церква вимагає від уряду відкрити її храми в Україні

Слід зазначити, що за час пандемії в Україні саме храми УПЦ Московського патріархату стали чи не основними осередками поширення коронавірусу. Так, за останніми даними, лише на Тернопільщині у 321 жителя Кременецького району було виявлено Covid-19. Зазначимо, що саме в цьому районі знаходиться Почаївська лавра, яку контролює Московський патріархат, і де від початку пандемії спостерігається спалах коронавірусу.

Московська церква на Буковині засекретила дані про кількість хворих батюшок (документ).

Нагадаємо, 22 квітня повідомляли, що у митрополита Тернопільського і Кременецького УПЦ Московського патріархату Сергія виявлено коронавірус, митрополит знаходиться в Олександрівській лікарні в Києві. Зазначимо, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру в місті Почаїв Тернопільської області закрили на карантин. Довкола Почаєва встановлені чотири блокпости. Такі радикальні заходи пов’язані зі зростанням чисельності хворих на коронавірус у місті, а також тим, що духовенство Почаївської лаври, яка належить Московському патріархату, порушило карантинні правила на Великдень.

За повідомленням «Главкома», під час святкування Великодня у лаврі не було дотримано карантинний режим. Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Минулого тижня було виявлено 17 нових випадків захворювання на коронавірус у Києво-Печерській лаврі.

13 квітня київська влада вирішили закрити монастир на карантин у зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі.

Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Предстоятель церкви Московського патріархату в Україні, митрополит Онуфрій, як повідомляли різні ЗМІ та джерела, також перехворів на коронавірус. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: