Московська церква на Буковині засекретила дані про кількість хворих батюшок (документ)

Московська церква на Буковині засекретила дані про кількість хворих батюшок (документ)

У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП відмовилися оприлюднити кількість хворих священників

«Священослужителі, які хворіють, і родичі померлих священників, мабуть, хотіли би на самоті пережити важкі хвилини», – зазначили в УПЦ МП на Буковині

У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП опосередковано визнали, що у них є хворі на коронавірус священники і є такі, що померли, проте відмовилися офіційно оприлюднити статистику.

У відповіді на запит видання «Молодий буковинець» у Чернівецько-буковинській єпархії УПЦ МП зазначили: «Священослужителі, які хворіють, і родичі померлих священників, мабуть, хотіли би на самоті пережити важкі хвилини свого життя».

Відповідь Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МПВідповідь Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП

У місцевій єпархії Православної церкви України також не надали інформацію про хворих на Covid_19. Проте настоятель храму Преподобної Параскеви Сербської отець Микола Семелюк повідомив, що серед священників їхньої церкви хворих на коронавірус немає.

 У департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА повідомили, що відомство не в компетенції надавати інформацію щодо кількості хворих священників.

Відповідь департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДАВідповідь департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА

Радниця голови Чернівецької ОДА Марія Жиряда, що вони такою статистикою не володіють. Зокрема, зазначила, що чиновники збирають статистику за професіями виключно у розрізі медичних працівників.

Нагадаємо, 22 квітня повідомляли, що у митрополита Тернопільського і Кременецького УПЦ Московського патріархату Сергія виявлено коронавірус, митрополит знаходиться в Олександрівській лікарні в Києві.

 Зазначимо, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру в місті Почаїв Тернопільської області закрили на карантин. Довкола Почаєва встановлені чотири блокпости. Такі радикальні заходи пов’язані зі зростанням чисельності хворих на коронавірус у місті, а також тим, що духовенство Почаївської лаври, яка належить Московському патріархату, порушило карантинні правила на Великдень.

Києво-Перечерська лавра  також закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів.

Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли. ЗМІ повідомляли, що Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського». Тим часом, в Московському патріархаті наявність Covid-19 у Онуфрія заперечують.

17 квітня столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: