МВФ прогнозує, що економіка Італії «втратить 20 років» зростання

МВФ прогнозує, що економіка Італії «втратить 20 років» зростання

<удь-яке пожвавлення економіки Італії буде слабким і затяжним, а влада країни зіткнеться з «монументальними викликами», кажуть у фонді

Економіка Італії зможе повернутися до показників зростання, зафіксованих до фінансової кризи 2008 року, не раніше, ніж у середині 2020-х років, прогнозує Міжнародний валютних фонд.
Як заявляють у МВФ, таким чином італійська економіка «втратить 20 років» зростання.
За даними експертів фонду, тим часом у середині 2020-х років економіки інших країн єврозони зростуть на 20-20%, порівняно з показниками 2008 року.
Як кажуть у фонді, будь-яке пожвавлення економіки Італії буде слабким і затяжним, а влада країни зіткнеться з «монументальними викликами».
У першу чергу, як зазначає МВФ, владі буде необхідно скоротити високе безробіття, відновити банківський баланс і знизити держборг країни.
Як очікують експерти, зростання економіки Італії за підсумками цього року складе менше 1%, хоча раніше він прогнозувався на рівні 1,1%. На 2017 рік прогноз зі зростання також знизили з 1,25% до 1%.
Сьогодні рівень безробіття в Італії становить 11%, а за розміром державних боргів вона займає друге місце серед країн єврозони після Греції.
Джерело: ВВС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: