На Буковині чергуватиме санітарний вертоліт для евакуації хворих на Covid-19

На Буковині чергуватиме санітарний вертоліт для евакуації хворих на Covid-19
Фото: mvs.gov.ua

За рейс віртоліт може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км

На Буковині на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт Мі-8, обладнаний для транспортування інфекційних хворих.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує пресслужба МВС.

«У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих. За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1 200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористується цією перевагою», - зазначив міністр внутрішніх справ.

«Наразі з 19 706 виявлених хворих на коронавірус в Україні — 2 842 зафіксовано в Чернівецькій області. Це близько 14% від загальної цифри по країні. Сьогодні я особисто відвідаю лікарні, визначені для лікування COVID-19. Перевіримо роботу закладів, стан забезпеченості їх усім необхідним для лікування хворих на коронавірус, поспілкуємося з медпрацівниками», — зазначив Степанов.

У МВС поінформували, що вертоліт МІ-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору. Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

Як повідомлялось, станом на ранок 21 травня в Україні підтверджено 19 706 випадків Covid-19, з них 6 227 людей одужали, 579 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 476 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: