На бурових вишках України в Чорному морі перебувають озброєні військові РФ, – Матіос

На бурових вишках України в Чорному морі перебувають озброєні військові РФ, – Матіос

Військові прокурори фіксували той факт, що належні Україні бурові платформи зусиллями росіян мають змінені навігаційні дані та незаконно використовуються під прапором РФ

Бурові вишки України у Чорному морі незаконно використовуються під прапором Російської Федерації.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«30.11-01.12 військові прокурори спільно з офіцерами Держприкордонслужби, інших правоохоронних органів та державних структур здійснили вихід в море до Одеського газового родовища у Чорному морі. Це була складна слідча дія. Військові прокурори фіксували той факт, що належні Україні бурові платформи (як встановило слідство військової прокуратури, так звані вишки Кацуб) зусиллями росіян мають змінені навігаційні дані та незаконно використовуються під прапором РФ», – написав Матіос.

За його даними, на платформах перебувають озброєні військові підрозділи Збройних сил Росії.

Головний військовий прокурор також додав, що порушивши встановлені міжнародні правила мореплавства, російське командування на українських бурових платформах відмовилось відповідати на загальноприйнятому радіочастотному каналі на запити українських прикордонників.

Крім того, російський ракетний катер відкрито заявив, що встановлює режим плавання для інших суден.

«Російський військовий корабель прямо порушив норми міжнародного морського права. Крім того, російські військові, здійснюючи небезпечне маневрування поблизу українського корабля, створили загрозу мореплавству. Всі ці порушення українських та міжнародних законів під лагідним зимовим вітром детально зафіксовані у відповідних процесуальних та інших документах», – зазначив Матіос.

За його повідомленням, зібрані докази посилюють позицію України у міжнародних судових процесах проти Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: