На Черкащині ще одна громада перейшла до Єдиної церкви

На Черкащині ще одна громада перейшла до Єдиної церкви

Храм святителя Миколая веде свою історію аж від 1888 року

Фото: procherk.info

За перехід до ПЦУ жителі села Орловець проголосували одностайно

Ще одна парафія Черкаської єпархії – святителя Миколая, що у селі Орловець Городищенського району – висловилася за перехід до незалежної Православної церкви України.

Про це 29 січня повідомляє місцеве видання «Прочерк».

Зазначається, що настоятель церкви отець Петро Блонський запросив до обговорення переходу парафії усіх селян, які зібралися на свято Водохреща 19 січня.

«Я вважаю, що не можна ділити людей на своїх і чужих. На всі великі свята селяни охоче йдуть до нас, вже не кажучи про суто сімейні події: хтось народився, хтось помер, хтось хоче повінчатися, замовити молебень. До того ж наш храм веде свою історію аж від 1888 року, він будувався й утримувався всім селом, тому ми не маємо право гребувати думкою більшості громади», - заявив священик.

Повідомляється, що голосування проводилося у відкритий спосіб, але за участі обраної лічильної комісії. За перехід до ПЦУ люди проголосували одностайно.

Тепер настоятель храму разом з парафіянами займатимуться оформленням усіх юридичних документів для реєстрації безпосередньо у ПЦУ без проміжних інстанцій.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: