На Миколаївщині п’ята громада перейшла до Православної церкви України

На Миколаївщині п’ята громада перейшла до Православної церкви України

Свято-Михайлівська парафія м. Первомайська прийняла рішення про перехід до ПЦУ

Рішення про перехід до ПЦУ віряни громади прийняли на загальних зборах

Свято-Михайлівська парафія м. Первомайська прийняла рішення про перехід з Української православної церкви в єднанні з Московським патріархатом до Православної церкви України. Таке рішення віряни громади прийняли на загальних зборах у відповідності до статті 8 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації»

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.

«Таким чином, це вже п’ята православна громада на теренах Миколаївщини, яка прийняла рішення про зміну юрисдикційної приналежності з УПЦ в єднанні з Московським патріархатом на Православну церкву України», - заявили в ОДА.

Зазначається, що раніше подібне рішення ухвалили парафії сіл Тімірязєвка Вознесенського району, Василівка і Тамарине Снігурівського району та села Суха Балка Доманівського району.

Раніше повідомлялося, що релігійна громада села Небіж Хорошівського району Житомирщини стала 500-ю, яка перейшла до Православної церкви України.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: