На окупований Донбас вирушив черговий путінський «гумконвой»

На окупований Донбас вирушив черговий путінський «гумконвой»
Колона розділиться для проходження в два пункту призначення – Луганську і Донецьку області України

На тимчасово окуповані території везуть начебто «продуктові набори, медикаменти, медичне майно та дитячі подарунки»

МНС Росії повідомило про те, що 71-ша колона з нібито гуманітарною допомогою почала рух у бік Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Згідно з повідомленням, автомобілі везуть понад 500 тонн вантажів, серед яких «дитячі продуктові набори, медикаменти, медичне майно та дитячі подарунки».

Колона пройде в два пункту призначення – Луганську і Донецьку області України.

Як відомо, РФ з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані «гуманітарні конвої». Митну і прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок. 

Українська сторона і світове співтовариство вважають, що таким чином Кремль передає бойовикам зброю та іншу допомогу. Україна не раз заявляла про отримання доказів того, що в цих вантажівках серед ящиків з продуктами харчування були зброя, боєприпаси та протитанкові гранати.

У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги».

Нагадаємо, 28 вересня місія ОБСЄ зафіксувала колону вантажівок, на бортах яких були написи російською мовою «Гуманітарна допомога з Російської Федерації».

Спостерігачі зафіксували 15 критих вантажівок та 5 машин забезпечення з номерними знаками Російської Федерації, а також ще 2 автомобіля з табличками «ЛНР», що супроводжували колонну у Луганську.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: