На початку червня стане відомо, яка українська арена відповідає вимогам Євробачення

На початку червня стане відомо, яка українська арена відповідає вимогам Євробачення

До України прибудуть представники EBU

До України прибудуть представники і делегати делегатів Європейської мовної спілки, які визначать місто і місце, що зможуть прийняти пісенний конкурс Євробачення 2017 року. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив міністр культури України Євген Нищук.
За його словами, їхнє прибуття очікується на початку червня.
«Від них ми очікуємо базового робочого документа з вимогами до проведення конкурсу. Бо зараз, коли директори чи НСК «Олімпійський», чи «Арени Львів», чи Палацу спорту просять нас надати технічні вимоги, ми не можемо це зробити, бо не маємо документів на руках. У цих вимогах має бути прописано, які мають бути термінали аеропортів, яка відстань має бути від терміналу до місця проведення конкурсу, які повинні бути готелі та інфраструктура поруч. Усі мають розуміти, що це не просто два чи три дні телешоу. Це понад два тижні життя великої кількості гостей, європейських партнерів, які проводитимуть свої акції, це великі івенти та великі прес-конференції. Має бути розуміння, що це не просто одна споруда приймає захід – це ціле місто, яке активно задіяне», - зазначив Нищук.
Він не виключає, що після надання документів одразу стане зрозумілим, хто зможе прийняти конкурс.
«Ми могли би запропонувати представникам EBU проїхатися і на власні очі подивитися на Львів, Одесу, Київ. Я не применшую бажання будь-якого міста, яке заявило про готовність узяти участь у конкурсі. До того ж ми маємо зрозуміти, які затрати потрібні для того, аби над НСК «Олімпійський» з’явився дах, потрібне усвідомлення того, чи потрібно буде міняти поле. Чи не будуть ці затрати більшими, ніж зведення нової арени? Словом, зараз багато думок та міркувань з усіх цих питань», - сказав міністр.

Нагадаємо, представниця України Джамала отримала перше місце у фіналі «Євробачення-2016», і наступного року пісенний конкурс відбудеться в Україні. Друге місце в Стокгольмі посіла співачка Демі Ім з Австралії. Третє місце отримав російський співак Сергій Лазарев.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: