На Тернопільщині у геріатричному центрі майже всі пацієнти і медики захворіли на Covid-19

На Тернопільщині у геріатричному центрі майже всі пацієнти і медики захворіли на Covid-19
Геріатричний центр та амбулаторія, де обслуговують усе населення Бариша, у якому живе понад 2000 осіб, - у одному приміщенні

Фото: 20minut.ua

У селі Бариш Бучацького району, де діє геріатричний центр та амбулаторія, на коронавірус захворіли 16 із 19-ти його пацієнтів. Covid-19 виявлено у 12 із 18 осіб персоналу

У Тернопільській області майже усі пацієнти закладу для людей похилого віку і медичний персонал захворіли на коронавірус. Про це повідомляє «Укрінформ».

«У селі Бариш Бучацького району, де діє геріатричний центр та амбулаторія, на коронавірус захворіли 16 із 19-ти його пацієнтів. Covid-19 виявлено у 12 із 18 осіб персоналу. До Бучацької центральної районної лікарні доставлено 91-річну жінку», - сказав телефоном директор «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Бучацької районної ради Сергій Головецький.

За словами Головецького, решту недужих медичний персонал доглядає у пансіонаті. Деякі медики пішли на самоізоляцію вдома, інші – в окремих кімнатах цілодобово перебувають в окремих кімнатах нової амбулаторії.

Посадовець запевнив, що очолюваний ним Центр, як і амбулаторія у Бариші, має все необхідне, аби медики могли діяти у такій ситуації згідно із протоколом МОЗ України.

Нагадаємо, у Почаївській психоневрологічній лікарні кількість інфікованих коронавірусом зросла до 36. Більшість - пацієнти-чоловіки, які лікуються у закладі. Занедужало майже усе відділення, а жіноче , де 33 пацієнтки і яке розміщене на іншому поверсі, - наразі закрили на ізоляцію.

Станом на 28 квітня в Тернопільській області зафіксовано 664 випадків захворювань на коронавірус, померло 12 осіб.

Як повідомлялось, станом на 9 ранку 28 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9410 випадків коронавірусної хвороби Covid-19. За добу зафіксовано 401 новий випадок, це на дев'ять випадків більше ніж учора. Із тих, що захворіли за останню добу, дітей - 25 (вчора 28), медиків - 94 (вчора 73). Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1843 медиків.

Протягом минулої доби від коронавірусу одужали 128 пацієнтів, померли - 19 (вчора летальних випаадків було 11). 

За даними Центру громадського здоров'я, за час пандемії в Україні померли 239 пацієнтів, 992 - одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: