НАБУ упіймало на хабарі суддю Голосіївського райсуду

НАБУ упіймало на хабарі суддю Голосіївського райсуду

Як стало відомо ЗМІ, цим суддею є Андрій Васильович Новак

Національне антикорупційне бюро України разом із Службою безпеки України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Голосіївського районного суду Києва на отриманні хабара, передає прес-служба НАБУ.

«23 квітня 2018 року детективи НАБУ разом із співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Голосіївського районного суду міста Києва в момент отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США», - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо ЗМІ, цим суддею виявився Андрій Васильович Новак.

Також, за інформацією Бюро, викрито і посередника. То суддя цього ж суду у відставці.

«Служитель Феміди вимагав та одержав від посередника кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн. Свої «послуги» суддя оцінив у 8000 доларів США, які передавались йому трьома траншами. У момент передачі останньої частини неправомірної вигоди суддю й було викрито «на гарячому», - зазначили у відомстві.

У НАБУ також розповіли, що суддю та посередника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу за підозрою у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 КК України. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із березня 2018 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: